Katsaus nettiin

Kirkon keskusteluavun nettisivut ovat osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu. Etusivulta löytyvät Kirkon keskusteluavun Palvelevan puhelimen, chatin, netin ja kirjeen puhelinnumerot, linkit ja yhteystiedot. Päivystäjäksi?-sivulta päivystäjiksi haluavat löytävät paikallisten toiminnanjohtajien yhteystiedot ympäri maata. Samaa taulukkoa tutkimalla näkee, miten moni seurakunta on mukana Kirkon keskusteluavun toiminnan toteuttamisessa.

Nuorille-sivulle on kerätty linkkejä erityisesti nuorille suunnattuun verkkoapuun. Ensimmäiseksi siellä on nostettu Sekasin-chat. Palvelussa on ollut jo pitkään mukana kirkon työntekijöitä päivystämässä, mutta tänä keväänä Suomen ev.lut. kirkosta tuli yksi chattia pyörittävän Sekasin Kollektiivin jäsenistä.

Lisätietoa-sivulta löytyy tietoa Kirkon keskusteluavun periaatteista ja yhteistyökumppaneista. Sivulla on myös linkkejä monipuolisiin koulutus- ja viestintämateriaaleihin evl.fi/plus-sivustolla. Lisää koulutusmateriaaleja löytyy kirkon työntekijöille kirkon intranetistä Sakastista.

Hyödyllisiä koulutusmateriaaleja löytyy myös Mieli – Suomen mielenterveys ry:n sivustolta. Siellä on monipuolisesti tietoa mielenterveyteen liittyvistä aiheista, itseopiskeluaineistoja ja harjoituksia, sekä linkkejä toisiin avun tarjoajiin.

Kattavasti tietoa puhelin- ja verkkoauttamisen palveluista on koottu Puhelin ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnan (PuhEet) sivustolle.

Tutustumisen arvoinen sivusto on myös mielenterveystalo.fi. Sieltä löytyy tietoa, oirenavigaattoreita ja palveluhakuja. Erityisen monipuolisia ovat sivuston omahoidot ja oppaat monelta hyvinvoinnin osa-alueelta.

Oivamieli.fi on sivusto, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä tulemaan paremmin tietoiseksi arjessaan. Sivuston harjoitusten avulla voi lievittää stressiä, parantaa mielialaa ja löytää lisää mielekkyyttä elämään. Suosittelen.

Kimmo Nieminen

▶️ Linkki 1/2021 sisällys